Paroc richt kanaal voor ethische rapportage op

23 mrt 2016

Om zijn engagement inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen te tonen en tegemoet te komen aan de verwachtingen van zijn stakeholders op het vlak van toonaangevende ondernemingspraktijken, heeft Paroc een kanaal voor ethische rapportage aan zijn website toegevoegd. 

Fair Play channel

Via dit zogenaamde Fair Play-kanaal kan iedereen in de onderneming of daarbuiten een ethisch probleem aankaarten. Het volstaat om een kort onlineformulier in te vullen, desgewenst anoniem. Fair Play wordt gehost door een onafhankelijke externe expert die voor een professionele afhandeling zorgt en tegelijk een strikte confidentialiteit en het respect voor de rechten van alle partijen garandeert. Het kanaal is toegankelijk via de webpagina met de Gedragscode van Paroc. Eerder hadden werknemers van Paroc er al toegang toe via het intranet.

 

 

 

CEO Kari Lehtinen over Fair Play: “In de loop der jaren hebben we een sterke bedrijfscultuur opgebouwd waarin veel belang wordt gehecht aan een verantwoorde manier van werken. Onze gedragscode, onze waarden en de bijbehorende policy’s en richtsnoeren zijn goed geïntegreerd binnen onze dagelijkse werkprocessen en -praktijken. Toch vinden we het ook belangrijk om te tonen dat we het echt menen wanneer we het over ethisch gedrag hebben. We willen op dit vlak steeds bijleren en de mogelijke risico’s voor onze onderneming en reputatie zo snel mogelijk aanpakken. Ons Fair Play-kanaal is een belangrijk instrument dat ons helpt om duurzame en rendabele activiteiten te ontwikkelen, onze reputatie te beschermen en onze rol als toonaangevend bedrijf in de samenleving waar te maken.

Fair Play, dat vanaf maart 2016 wordt opengesteld, is uitsluitend bedoeld om ethische problemen te melden. Algemene vragen of consumentenvragen moeten aan onze salesmedewerkers of andere verantwoordelijke personeelsleden worden gericht. Om de juiste contactpersoon te vinden, kunt u terecht op webpagina met contactpersonen van Parocde . 

Ga naar de webpagina met de Gedragscode van Paroc op onze corporate website